Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1150. ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΒΑΛΔΟΥΪΝΟΣ Ε΄ ΚΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΙΝΩ. Ο ΚΟΜΗΣ ΠΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ( ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ). ΑΔΙΚΗ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ.

07 Φεβρουαρίου του 1150. Γεννιέται ο Βαλδουϊνος Ε΄ Κόμης του Αινώ. Ο Βαλδουίνος θα έχει την τύχη τέσσερα από τα παιδιά του να γίνουν βασιλιάδες. Θα έχει και την ατυχία όμως, καθώς η μοίρα στάθηκε άδικη μαζί του, να μην τα δει προσωπικά ο ίδιος, αφού πέθανε νωρίτερα. ο Βαλδουίνος Ε΄ Κόμης του Αινώ, ουσιαστικά δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την ιστορία των Φιλίππων. Τρία από τα παιδιά του όμως διετέλεσαν στο ύπατο αξίωμα της Λατινικής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, που στην επικράτειά της άνηκαν και οι Φίλιπποι. Έτσι, μη γνωρίζοντάς το ο ίδιος, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ιστορίας της πόλης. Η ημερομηνία γέννησης του είναι υποθετική, ενώ η χρονολογία είναι αξιόπιστη. Ήταν γιός του Βαλδουίνου Δ’ του Αινώ. Νυμφεύτηκε την Μαργαρίτα Α΄ της Φλάνδρας και έτσι έγινε κληρονόμος του τίτλου. Τέσσερα από τα παιδιά του έγιναν βασιλείς. Α) Ισαβέλλα της Γαλλίας Β) Βαλδουίνος Α’ της Κωνσταντινούπολης ( και Βαλδουίνος Θ΄ της Φλάνδρας, Βαλδουίνος ΣΤ΄ του Αινώ. Γ) Ερρίκος της Φλάνδρας. Βασιλιάς της Λατινικής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης. Δ) Γιολάντα της Φλάνδρας. Αυτοκράτειρα της Λατινικής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Βαλδουίνος Ε΄ του Αινώ πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου του 1195, εννέα χρόνια πριν τη κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους. Έτσι δεν πρόλαβε να δεί κανένα από τα παιδιά του στο θρόνο της Λατινικής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης. Στην εικόνα, μαζί με τη σύζυγό του Μαργαρίτα Α’ της Φλάνδρας. Δρ. Τάσος Σαββίδης Κρηνίδες Φιλίππων, 05/02/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου