Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ Ο ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ!



        Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο φίλος της Σελίδας της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, Κυριάκος Σαββίδης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Καλαμώνα. Μόλις έναν μήνα πριν, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου του 2018, ο Καλαμώνας ήταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση, πνιγμένος στα νερά. Μάλιστα, ο Κυριάκος Σαββίδης, μας έστειλε βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο ίδιος και δείχνουν το τραγικό της κατάστασης. Βλέπετε, τα καλά του Καλλικράτη δεν τα γευόμαστε μόνο εμείς, αλλά και άλλα μέρη. Η κατάσταση στον Καλαμώνα είναι τραγική και η φετινή καλλιεργητική περίοδος αβέβαιη, καθώς κανείς δεν μπορεί, από τώρα, να υπολογίσει τις συνέπειες αυτών των πλημμυρών. Όπως Μας λέει ο ίδιος:
«Βλέπω τις λανθασμένες, εγκληματικές παρεμβάσεις αλλά και αδιαφορία των



ανευθυνουπευθυνων. Δηλαδή. 1ο. Λάθος κατασκευή γέφυρας. 2ο. όλα τα κάθετα που πάνε στα τενάγη έχουν σωλήνες τσιμενταρισμένες , τόση διατομή ώστε αντί να στραγγίζει , έχει χρήση μόνο για πότισμα. Εννοείται ότι δεν είναι καθαρισμένα μέχρι κάτω ώστε να μην πάθουν ζημιά οι αγρότες. 3ο κατά μήκος το κανάλι αυτό καθαρίστηκε κατά επιλογή – προσωπικά συμφέροντα σε ορισμένα σημεία - κατευθυνόμενα. Το σημείο της γέφυρας και προς τα λασπόλουτρα περίπου 1000 μέτρα , απά μαρτυρίες άλλων έχει να καθαριστεί και γω δεν ξέρω πόσο. Στον αντίποδα επιλεκτικά σημεία έχουν καθαριστεί τουλάχιστον 2 φορές. Έχει να πει κάποιος πολλά πράγματα, ιδιαίτερα παθόντες των πλημμυρικών φαινομένων, αν ρωτήσεις τους αρμοδίους αυτοί τα ξέρουν άλα.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι  ό,τι πριν γίνει ο αναδασμός δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα Άρα οι παρεμβάσεις που έγιναν, κάποιες, ήταν λάθος.»
Εμείς, τι παραπάνω να πούμε…


Πρωτοβουλία Φιλίππων, 28.01.2019











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου