Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΘΕΣΗ ΚΡΥΑ ΝΕΡΑ. ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΓΡΙΕΨΑΝ, ΟΜΟΡΦΥΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ!



        Μιλήσαμε και εχθές για το υπερθέαμα που προσφέρουν οι πήγες στη θέση ¨Κρύα Νερά¨ στις Κρηνίδες. Μια μέρα μετά και με τη βροχή να μην σταματά, το θέαμα έγινε ακόμα ποιο όμορφο! Αλλά και επικίνδυνο! Καλό θα ήταν να μην πλησιάζετε κοντά στα βράχια διότι υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί κομμάτι βράχου! Στα χρόνια που παρακολουθώ τα φυσικά φαινόμενα, είναι η πρώτη φορά που βλέπω να τρέχει νερό μέσα από τα βράχια! Και δεν αναφέρομαι στις πηγές που είναι οπές στο βράχο, αλλά σε σημεία που δεν υπάρχουν! Συγκεκριμένα, στη «σπηλιά του Μητσάρα», από την οποία πολλά κυβικά νερού τρέχουν από σήμερα ( Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 ). Στο παρελθόν, και σε παρόμοιες συνθήκες, απλά έσταζε νερό. Τώρα τρέχει, μέσα από σχισμές οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να
ανοίξουν περισσότερο και να αποκολληθεί κάποιο κομμάτι βράχου. Παρακαλώ τους περαστικούς, και επικαλούμαι την επιστημονική μου ιδιότητας, αυτή του περιβαλλοντολόγου,  να μην πλησιάζουν πολύ κοντά στα βράχια. Η πιθανότητα αποκόλλησης  δεν είναι μεγάλη, αλλά έστω και μικρή, υπαρκτή!

Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 27/01/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου