Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΚΡΗΝΙΔΕΣ 1976. Η ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΕΤΕ;



  Μία φωτογραφία από το μακρινό 1976. Μία φωτογραφία που μας έστειλε από τις Η.Π.Α όπου κατοικεί μόνιμα τα 32 τελευταία χρόνια, η Ελένη Ιωαννίδου Αναστασίου. Για όσους δεν γνωρίζουν την Ελένη, πρόκειται για την μεγάλη κόρη του αείμνηστου Νίκου Ιωαννίδη. Και επειδή κανείς δεν το γνωρίζει με αυτό το όνομα ( ή των γνωρίζουν λίγοι ), αναφερόμαστε στον Νίκο της Σαρού Ελέν. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στα σκαλοπάτια του σχολείου και τα παιδιά της φωτογραφίας είναι σήμερα 51 χρονών! Δάσκαλός τους είναι ο ένας και μοναδικός Κώστας Λιονταράκης. Ένας άνθρωπος που δίδαξε πάρα πολλά χρόνια στις Κρηνίδες και στα δύο δημοτικά σχολεία. Ένας άνθρωπος που δεν υπάρχει πλέον ανάμεσά μας! Όσοι τον είχαμε δάσκαλο, μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί! Καμιά φορά η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα στημένα από ό, τι ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας! Στην Τρίτη δημοτικού τον είχα και εγώ δάσκαλο, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα! Δηλαδή αν στην φωτογραφία είναι το σχολικό έτος 1978 -  1979, εγώ τον είχα το σχολικό έτος 1983 – 1984. Η Ελένη μας απέστειλε και άλλες φωτογραφίες, πολύ σημαντικές, τις οποίες και θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες και την ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό! Και μόνο το γεγονός πως από τις Η.Π.Α μας παρακολουθεί και μας διαβάζει, έρχεται κοντά στην πατρίδα της και συμμετέχει στην καθημερινότητά μας, είναι  κάτι που ως Πρωτοβουλία Φιλίππων, μας δικαιώνει και μας κάνει υπερήφανους! Έτσι λοιπόν, το σημερινό άρθρο είναι περισσότερο της Ελένης Ιωαννίδου και πολύ λιγότερο δικό μου! Η Ελένη δεν μας έδωσε τα ονόματα, εγώ δεν μπόρεσα να τους αναγνωρίσω όλους, έτσι όσοι είστε εκείνης της χρόνιας, θα πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά! Αν μου επιτρέπεται να κάνω ένα προσωπικό παράπονο, επειδή η Ελένη αρχικά με ρώτησε αν τη θυμάμαι…. Τόσο όμορφα κορίτσια δεν τα ξεχνάμε Ελένη!!!

Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 13/12/2018

2 σχόλια:

  1. πολύ όμορφο δώρο για τα γενέθλια μου, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη δημοσίευση. Πάνος Λεονταράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή