Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

''Συγχαρητήρια Τάσο'' για τους δρόμους των Φιλίππων.

Γράφει ο Ανιπτόπους: Στο μεγάλο και ισχυρό δήμο Καβάλας, το τερμάτισαν! Δεν προλαβαίνουν να δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον! Ε, αφού κάνεις δεν τους λέει ένα μπράβο για το τιτάνιο έργο τους, είπαν να το κάνουν οι ίδιοι. Φυσικά πρωταθλητές στο άθλημα του αυτοθαυμασμού οι ντόπιοι συνεργάτες των κατακτητών. Ναιναίκοι και κόλακες, ως εκ της θέσεως τους, αυτή δηλαδή του συνεργάτη του κατακτητή
(του κατακτητού, θα έλεγε ο ομοϊδεάτης τους Άδωνις), το έκαναν και αυτό! Ο κύριος Ανέστης Τσουρουκίδης , ο οποίος στην πολιτική κάνει καριέρα με το όνομα <<Τάσος>>, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, φωτογραφίες των παρτεριών των πεζοδρόμων των Κρηνίδων, θαυμάζοντας το μεγαλείο του έργου, που δεν είναι και δικό τους αλλά ενός άλλου μεγάλου της Ευρώπης, του κ. Σιμιτσή (στο εξής αμέριμνοι και τρισευτυχισμένοι Κρηνιδιώτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ρομαντικές τους βολτούλες στους λουλουδιασμένους δρόμους της πόλεως των Κρηνίδων - είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο ήθελε να γράψει). Αμέσως, ο άλλος αντιδήμαρχος (και γείτονάς του) κύριος Ηλίας Καλανταρίδης, σχολίασε: <<συγχαρητήρια Τάσο>>! Είναι απλά τέλειο!!! Ο ένας αντιδήμαρχος δίνει συγχαρητήρια στον άλλον και μάλιστα για έργο που δεν είναι δικό τους! Φάτε <<Καλλικράτη>>!  Εμείς, θα ανεβάσουμε μερικές φωτογραφίες από τους δρόμους του οικισμού των Φιλίππων, όποιος καταλάβει εάν πρόκειται για δρόμους ασφαλτοστρωμένους ή χωματόδρομους, κερδίζει δώρο της επιλογής του. Να πούμε μόνο προς το διαμάντι των Φιλίππων ότι δεν είμαστε ανώνυμοι, η Πρωτοβουλία Φιλίππων είμαστε. Αυτοί που ήρθε και μας βρήκε μόνος του, εκείνη την ημέρα στον Σταυρό! Ήξερε που να μας βρει, και ακόμα ξέρει, δεν κρυβόμαστε! Να κλείσουμε με δύο ερωτησούλες:
Α) Το διαμάντι των Φιλίππων, έχει να κάνει κανένα σχόλιο για τους δρόμους των Φιλίππων;
Β) Ο <<συγχαρητήρια Τάσο>>, θα δώσει πάλι τα συγχαρητήριά του;


4 σχόλια:

  1. Δηλαδή σας πειράζει που έχει στο βουνό χωματόδρομο και όχι ότι κεντρικός των κρηνίδων επιδιορθώνεται κάθε λίγο και λιγάκι . Επίσης τα παρτέρια που έκανε με μια ομάδα εργαζομένων ο κύριος Τσουρουκίδης εννοείται πως έδωσαν μια διαφορετική όψη στην πρώτη ματιά πριν μπει κάποιος στις κρηνίδες και βλέπουμε καθημερινά να πετάνε σκουπίδια οι ανίδεοι και άνθρωποι χωρίς παιδεία! Μήπως να λέγατε καλύτερα για τον ανεκμετάλλευτο τουρισμό που έρχεται στο Δήμο Φιλίππων και φεύγει χωρίς να μπει καν στα χωριά μας μέσα ; Που στις μέρες μας η βάση της οικονομίας ενός τόπου είναι ο τουρισμός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ΄ αρχήν ευχαριστούμε για τα σχόλιά σου. Θα ήταν καλύτερο, αντί να μας προτρέπεις να γράψουμε για διάφορα θέματα να το κάνεις ο ίδιος. Το blog μας είναι στη διάθεσή σου να γράψεις ό, τι θέλεις και όπως θέλεις. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να ανεβάζουμε τις απόψεις σου. Σ΄αυτά που γράφεις θα ήθελα να απαντήσω όμως. Εμάς δεν μας ενοχλεί ή το ένα ή το άλλο. Μας ενοχλούν όλα! Και οι χωματόδρομοι στους Φιλίππους και το γεγονός πως κάθε μήνα επσκευάζουν τον πεζόδρομο στις Κρηνίδες. Μαε ενοχλούς και χιλιάδες άλλα στους άλλους οικισμούς που θα δείς τις επόμενες ημέρες. Αλλωστε έχουμε κάνει 2-3 δημοσιεύσεις για το θέμα αυτό, θα τις βρείς αν ψάξεις τις παλαιότερες αναρτήσεις. Όσον αφορά τους τουρίστες, είναι πολιτική του δήμου Καβάλας ( και πριν το Καλλικράτη ) να θέλει να καρπωθεί τα πάντα εις βάρος των άλλων οικισμών. Το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί ποτέ εντός του δήμου Καβάλας. Όταν ξανακάνουμε το Δήμο Φιλίππων θα μπορούμε να μιλάμε για έναν σοβαρό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουριστικά ανάπτυξη, αχά! Ο δρόμος Δράμας-Καβάλας, η Φιλίππου δηλαδή, έγινε με αυτούς του μικρούς κυβόλιθους στο πλαίσιο της ανάπλασης των συγκεκριμένων κεντρικών δρόμων των Κρηνίδων, με στόχο τη σύνδεση του αστικού ιστού των Κρηνίδων με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως προέβλεπε η μελέτη, ώστε να ταιριάζει αρχιτεκτονικά. Μόνο που τα υλικά που επιλέχθηκαν για την επιβαρυμένη κυκλοφοριακά Φιλίππου – πέρα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και με βαρέα οχήματα, όπως φορτηγά, λεωφορεία - οι μικροί γρανιτένιοι κυβόλιθοι (κι όχι σαν τους μεγάλους που υπάρχουν στο λιμάνι στην Καβάλα) μαζί με το τσιμέντο που τους συγκολλάει, όποιον μάστορα και να ρωτήσεις θα σου πει ότι αυτά τα υλικά με τις εναλλαγές των εποχών και με τις συστολές-διαστολές που δημιουργούνται συν την κυκλοφοριακή επιβάρυνση, ιδιαίτερα των βαρέων οχημάτων που κινούνται σε αυτόν τον δρόμο, οι πέτρες πάντα θα ξεκολλάνε. Τα χειρότερα έρχονται όμως γι’ αυτόν τον δρόμο όταν περιέλθει στην φροντίδα του Μεγάλου και Ισχυρού Δήμου Καβάλας. Αυτό που έχει ακουστεί το ότι ο άνθρωπος που έκανε την μελέτη δεν έχει έρθει ποτέ στις Κρηνίδες και δεν είχε δει δια ζώσης τα μέρη που επρόκειτο ν’ αναπλάσει, αλλά μόνο χάρτες, αληθεύει; Αλλά, εντάξει, αυτό ήταν έργο του Μέγιστου Δημάρχου Καβάλας Σημιτσή, μην τα ρίχνουμε όλα στη τωρινή διοίκηση και στην καημένη την Δήμαρχο Τσανάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ζητάς από τον παραπάνω φίλο/φιλη ( εγραψε ανώνυμα, δεν γνωρίζω καν αν είναι ανδρας ή γυναίκα ) να ξέρει τόσα πολλά. Σ΄αυτό που ρωτάς, αν πάτησε ποτε το πόδι του στις Κρηνίδες ο μηχανικός που έκανε τα σχέδια ανάπλασης, η απάντηση είναι ΄ΟΧΙ! Το ξέρω διότι από εμένα ζήτησαν να τους πω αν θα έχουν κυρώσεις σχετικά με τη κοπή των τριών πλατανιών. Όταν πήγα να δω τα σχέδια για να τους απαντήσω, διαπίστωσα πως ο μηχανικός δεν γνώριζε την ύπαρξη τους. Στα τοπογραφικά του σχέδια δεν υπήρχαν, ενω από πανω τους περνούσε ο ειδικός διάδρομος για άτομα με προβλήματα όρασης. Τα αρχικά σχέδια ανάπλασης δεν ήταν του μεγάλου και ισχυρού δήμου. Ήταν του δήμου Φιλίππων και μάλιστα επί Κωταίδη. Το σχέδιο προέβλεπε την ένωση των αρχαιολογικών χώρων της αρχαίας πόλης, του Θεάτρου και του προϊστορικού χώρου του Ντικιλί Ντας! Ούτε αυτό δεν μπόρεαν να κάνουν οι ανίκανοι του Σιμιτζή και οι επίσης ανίκανοι της Τσανάκας. Τωρα, ο τρόπος με τον οποίο έγινε το έργο είναι πέρα για πέρα γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή