Η Πρωτοβουλία Φιλίππων πολιτεία, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΕ ΦΩΣΦΙΝΗ.



       Η φωσφίνη είναι το ισχυρότερο δηλητήριο που κυκλοφορεί στην  παγκόσμια αγορά αυτή τη στιγμή. Για αυτό η χρήση της πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η απεντόμωση σε σιτηρά, είτε σε σιλό, είτε σε αποθήκες. Στο βίντεο που δημοσιεύουμε γίνεται απεντόμωση με τη χρήση φωσφίνης σε αποθήκη σιτηρών και συγκεκριμένα σιταριού, μαλακού και σκληρού. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να έχουμε μια επιτυχημένη απεντόμωση:
1.      Πριν την απεντόμωση θα πρέπει να
πάρουμε δείγματα ώστε να διαπιστώσουμε ποια ακριβώς έντομα έχουν προσβάλλει τον σπόρο μας.
2.      Πριν από την απεντόμωση θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο ανθεκτικότητας των εντόμων που έχουν προσβάλλει το προϊόν στη φωσφίνη. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση των υπαρχόντων στην αποθήκη εντόμων σε ειδικό τεχνητό μικροπεριβάλλον στο οποίο προσθέτουμε φωσφίνη μέχρι τα έντομα να πεθάνουν. Με αναγωγές καταλαβαίνουμε αν τα έντομα έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα και ποια είναι η ενδεδειγμένη δοσολογία.  
3.      Αφού ολοκληρώσουμε τα δύο παραπάνω βήματα προχωρούμε στην εφαρμογή. Τοποθετούμε με σόντες την φωσφίνη μέσα στους σπόρους και όσο πιο βαθιά μπορούμε. Προσπαθούμε να βάλουμε μικρές ποσότητες σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, ώστε να κυκλοφορήσει η φωσφίνη σε όλα τα σημεία.
4.      Σκεπάζουμε τους σπόρους με νάυλον. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Α) για να αναγκάσουμε τη φωσφίνη να κινηθεί προς τα κάτω και μέσα στο προϊόν. Β) Να χρησιμοποιήσουμε το δυνατόν λιγότερη ποσότητα φωσφίνης τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για λόγους οικονομίας.
5.      Αφού σκεπάσουμε τη φωσφίνη τοποθετούμε ειδικούς αισθητήρες φωσφίνης ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την συγκέντρωσή της καθ΄όλη τη διάρκεια της εφαρμογής, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να πάμε στην αποθήκη, αλλά μέσω διαδικτύου στο κινητό μας ή στον υπολογιστή μας.
6.      Τέλος, ψεκάζουμε με εντομοκτόνο τόσο τα νάυλον, όσο και την υπόλοιπη αποθήκη, ώστε όσα έντομα καταφέρουν και βγουν έξω να πατήσουν στο εντομοκτόνο και να πεθάνουν.
7.      Ό, τι φοράμε ειδική στολή και ολοπρόσωπη μάσκα είναι δεδομένο και απαραίτητο!
Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 22/09/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου